Skip links

Mijn eigen hokje

Ik hou helemaal niet van hokjes.

Mensen vinden het blijkbaar fijn om je in een hokje te stoppen, dat maakt het lekker overzichtelijk.

Jij maakte toch kinderfietsen? Ben jij de vriendin van Sander? Ben jij zzp’er? Jij gaf toch les aan de HAN? Jij doet toch iets met keramiek? Jij bent toch de moeder van Jauke? Jij bent toch de dochter van Ton? Ben jij HSP? Ik dacht altijd dat jij iets met marketing deed? Had jij die vlag voor Wageningen ontworpen? Maar dan ben je toch grafisch ontwerper? Dus jij bent eigenlijk industrieel ontwerper?

Te pas en te onpas krijg je een stempel, net als de nootjes van Duyvis

Te pas en te onpas krijg je een stempel, net als de nootjes van Duyvis. Maar inmiddels weet ik dat ik altijd “oké” ben. Dit is namelijk iets wat je zelf in de hand hebt. Dit leerde ik pas 5 jaar geleden, tijdens een seminar van TNBW Academy. Hier kreeg ik eindelijk te horen dat ik helemaal zelf mijn eigen hokje mag vormgeven. En dat opende perspectieven, zeker als vormgever!

De Woody Grid, van Trimline Fires. Ontwerp van Elke van Raamsdonk

Mijn hokje is dus niet zwart wit en vierkant. Mijn hokje heeft een paar ronde hoekjes, met gekke uitsteeksels er aan, in alle kleuren van de regenboog. Mijn hokje beweegt met me mee en veranderd nog elke dag.

Grappig dus dat ik tijdens een designopdracht voor een modulaire haard een blokkendoos bedacht. Hokjes, te plaatsen in een grid, waardoor je je eigen haardmeubel kunt samenstellen. Verschillende hokjes, te personaliseren met deurtjes in kleur, die passen in jouw interieur.

Twee jaar geleden schetste ik de eerste ideeën en ontwikkelden we een prototype. Maar het resultaat leek te groot, lomp en te complex. Toen ik afgelopen zomer besloot het toch nog eens goed af te stoffen en bij te schaven kwamen we al gauw tot een frisse, nieuwe serie.

De Trimline Woody Grid is binnenkort verkrijgbaar bij de dealers van Trimline Fires. Een houthaard die je echt niet zomaar in een hokje kunt plaatsen, of wel?

“Mijn hokje beweegt met me mee en veranderd nog elke dag.”