Skip links

Alpina kinderfietsen

Collectie 2017


Date:
05/05/2015

Samen op weg

Wauw, een hele collectie vormgeven! Dat is fantastisch en een flinke klus.

Kruitbosch is producent van Cortina fietsen en Alpina kinderfietsen. Zij vroegen de collectie voor 2016 en 2017 vorm te geven. Een fiets heeft namelijk naast een framekleur, bestickering op maat en specifieke accessoires boven alles een unieke eigen stijl. En een kinderfiets van het merk Alpina heeft helemáal zijn eigen identiteit.
Hierdoor kwamen we uit op 8 uiteenlopende stijlrichtingen voor het ontwerp van de verschillende frames in de collectie. Hiervoor maakten we moodboards voor het selecteren van de juiste kleuren en het uitwerken van de stickers.

Trendwatching

Om twee jaar vooruit te kunnen werken aan een modieus product moet je je goed kunnen verdiepen in trends en ontwikkelingen.

Jongensfietsen, meisjesfietsen, dikke frames, sportieve frames en maten van 26 inch tot 12″ fietsen met zijwieltjes. De hele collectie bevat 64 unieke modellen die stuk voor stuk verschillend zijn. Voor de styling bepaalden we per fiets: in welke framekleur deze gespoten werd, welk type banden er onder kwamen en in welke kleur. Hierdoor heb je eindeloos veel keuzes: de kleur velgen, het type zadel, welke handvatten en welke kettingkast etc. Daarnaast werkten we per thema de stickers uit die exact op de dubbelgekromde buizen moesten passen.
Dat vereiste best wat slimme logistieke oplossingen met de files waarin we werkten en de manier waarop we alles vastlegden.

Eigen stijl

Uitgesproken kleurencombinaties en modieuze prints maakten sprankelende fietsen.

Met trend forecasting, grafische vormgeving en kleurstyling bepaalden we de looks van alle modellen. Ieder model kreeg zijn eigen stijl. Daarvoor was veel keuze uit de snoepwinkel van opties in kleur, stijl en afwerking. Maar het vinden van de juiste combinaties onderstreept de identiteit van de fietsen.

En ter  versterking van de herkenbaarheid van het merk ontwikkelden we ook nog een vierkante bel en ventieldopjes met het Alpina logo.

Vingino

Een modieuze fiets voor een modieus kinderkledingmerk.

Naast de collectie voor 2017 mochten we ook voor het hippe kinderkledingmerk Vingino twee fietsontwerpen uitwerken. Vingino bracht een eigen collectorsitem uit in samenwerking met Alpina. Hiervoor is de vormgeving gebaseerd op hun collectie van dat jaar. De fietsen kwamen in exclusieve oplage op de markt.

Alpina Brand movie

Kruitbosch maakte mooie filmpjes voor de introductie van de Alapina collectie.

Meer van mijn projecten