Skip links
Aanbod Elke Vormgeving

Interim Design Consult

Creatieve aanvulling op jouw technische team.
Elke Vormgeving ontwerpt uitgesproken producten voor  jouw assortiment.

Een onweerstaanbaar merk dat iedereen kent

Misschien sta je er nooit bij stil, maar het visitekaartje van jouw bedrijf begint al bij de voordeur. Het allereerste contact is al bepalend voor jouw eerste indruk.

Niet alleen je producten bepalen of jouw klant ze wil kopen, het gaat om het totaalplaatje. Ook al heb jij de beste producten, je klanten willen echt verleid worden.

Met een goed merkverhaal, kloppende marketing en aantrekkelijk design groeit je marktaandeel en laat je de concurrentie verbleken.

Dit is wat je wil

Een sterk, verleidelijk merk

Jouw producten worden door iedereen direct herkend als van jouw merk. De duidelijke signatuur is consequent doorgevoerd in je assortiment. Je merk straalt precies uit waar jullie voor staan en je ontvangt regelmatig complimenten van jouw klanten. Doordat jullie helder op papier hebben staan wat je als merk wilt communiceren kunnen jullie dit perfect doorvertalen naar je marketing.
Wanneer je alles op orde hebt wordt het maken van lange termijn beslissingen veel eenvoudiger. Sneller kiezen scheelt tijd en bespaard kosten. Ook weet jouw team beter waar het aan toe is en werkt iedereen aan hetzelfde verhaal. Jouw merkverhaal.

En dat vertalen we door in de vormgeving van de producten in jouw assortiment.

Je hebt het allemaal best goed voor elkaar binnen je bedrijf, al zou het een en ander misschien toch wel verbeterd kunnen worden. Je hebt wel eens overwogen meer te professionaliseren, maar je weet niet goed waar je moet beginnen.
Jarenlang hebben jullie goed verkocht, maar je bent bezorgd over innovatieve oplossingen van de concurrentie. Het lijkt er op dat er beweging in de markt komt, maar je weet niet goed hoe je hierop in moet spelen. Het maken van de juiste keuzes is moeilijk.
Hier gaat het mis

Het is het nèt niet helemaal

Plan direct een kennismaking

Elke Vormgeving vertaalt de kracht van jouw merk
naar design van producten met karakter

Een frisse blik

Laat mij met je meedenken

Jouw team komt steeds met oplossingen die lijken op producten van de concurrent. Doordat jullie zo diep in de materie zitten is het lastig met vernieuwende oplossingen te komen. En je bent bang dat het je klanten af zal schrikken wanneer je te innovatief wordt.
Met een frisse blik van buitenaf kom je samen weer op verrassende ideeën. Ongehinderd door jullie vakkennis kan ik als vormgeefster nieuwe concepten loslaten op jouw designvraagstuk. Door mee te denken met jouw team komen we samen tot nieuwe oplossingen.
Als industrieel vormgeefster heb ik ervaring in zeer uiteenlopende productgroepen opgedaan. Zo heb ik o.a. elektrische boilers ontworpen, lampen, kinderfietsen en houthaarden. Het meest voel ik me thuis in interieurproducten met een stekker. In samenwerking met engineers komen we tot aantrekkelijke producten. Niet alleen esthetisch, maar ook praktisch en commercieel.
In mijn ontwerpen houd ik rekening met maatschappelijke ontwikkelingen en de laatste trends op het gebied van kleur en materiaal. Voor jouw assortiment houd ik me aan het PVE, de marktwerking, de wensen van jouw doelgroep en de technische beperkingen van jouw productie. Maar boven alles ga ik uit van de kracht van jouw merk. Het verhaal dat jij wil vertellen vertaal ik naar vormgeving.
Plan direct een kennismaking
een sterk merk in 4 stappen

productvormgeving met karakter

Karakteristiek merk

Eerst wil ik jou en jouw merk echt goed leren kennen. Samen ontrafelen we de merkidentiteit van jouw bedrijf. Deze branding vormt de basis voor de complete vormgeving van de volgende stappen.

Branding & Promotie

De communicatie van jouw merk begint al bij de voordeur. We leggen alle kenmerken vast in een stijlgids voor jouw branding. Daarmee maken we het grafisch ontwerp van jouw online en offline marketing.

Strategie

Met jouw branding maken we een checklist voor jouw merk. Het maken van strategische keuzes wordt daarmee een stuk eenvoudiger. Ik neem jouw assortiment en producten onder de loep. Hoogste tijd voor innovatieve oplossingen!

Productvormgeving

Door grenzen af te tasten zoeken we naar nieuwe ideeën. Deze moeten voldoen aan jullie commerciële en praktische eisen. Pas als alles klopt presenteren we het eindproduct, passend bij de positionering van jouw merk.

Interim Design Consult

Als aanvulling op jouw team kom ik een kwartaal met je meelopen om samen jullie designvraagstukken op te lossen. Op locatie bekijken we waar jullie uitdagingen liggen en op welke wijze we deze op kunnen pakken. Samen met jouw engineers werken we nieuwe ontwerpen uit voor het productassortiment. Door grondig maar resultaatgericht aan de slag te gaan komen we zo tot duurzame vormgeving. Hiermee creëren we langetermijnoplossingen waarmee jouw bedrijf kan groeien.

Per maand

Praktisch
 • 4x design consult op lokatie met team
 • Vaste contactmomenten overleg
 • Begeleiding deel ontwerptraject
 • Frisse input extern tijdelijk teamlid
 • Vormgeving in samenwerking met engineers
 • Eindpresentatie onderzoeksresultaten
Aanpak
 • Kennismaking merk, team en bedrijf
 • Marktonderzoek productgroep
 • Onderzoek opties productinnovatie
 • Onderzoek relevante trendontwikkelingen
 • Conceptontwerp nieuwe ideeën
 • Uitwerking vormgeving product

Per kwartaal

Traject
 • Industrieel productontwerp met karakter
 • 12 weken intensieve focus op vormgeving
 • Werkwijze traject vooraf in overleg
 • Tussentijdse evaluaties voortgang
 • Eindoverdracht resulaten en bestanden
 • Ontwerpvoorstellen vrij te gebruiken
Opties
 • Toevoeging brandingcheck
 • Afwijkende planning contactmomenten
 • Aanvulling team met extra creatieve experts
 • Inzet netwerk: fotografie, grafisch ontwerp, marketing
 • Verlengen traject design consult per kwartaal
 • Begeleiden volledige traject productontwikkeling

Investering per kwartaal:

9.450,- euro excl. BTW

Plan direct een kennismaking

Samenwerking met jouw team op locatie

Ruim 20 jaar ervaring als industriële vormgeefster

Heldere afspraken en concrete resultaten

Designadvies waar je direct mee aan de slag kunt

Expertise op het gebied van technische producten voor in huis

Georganiseerd, autodidact, creatief, resulaatgericht

Typisch Elke

Oke, ik ben dus geen chaotische kunstenmaker, niet linkshandig en ook niet dyslectisch. Als industrieel productontwerper, opgeleid aan de  Design Academy in Eindhoven, ben ik inzetbaar voor allerlei vormgevingsvraagstukken. Niet alleen conceptueel, maar juist heel concreet en praktisch toepasbaar.

Pragmatisch ontwerpen

Uitgaande van de identiteit van jouw merk vertaal ik deze door naar producten met karakter. Hierbij houd ik rekening met de productie-eisen, de markt, jullie wensen en de positionering van het product. Het verhaal dat jij wil vertellen met het product vertaal ik door naar vormgeving.

Tijdelijke aanvulling op jouw team

Creatieve impuls

Doe jezelf een plezier en kies voor een interim vormgeefster binnen jouw bedrijf. Geen vastigheid, wel loyaliteit.

In korte tijd verdiep ik me in jouw bedrijf, je team en je producten. Samen gaan we jouw ontwerpuitdagingen aan om je te voorzien van een verrassend aantrekkelijk assortiment.

Niet even snel een leuk ontwerpje, maar een uitgewerkte lange termijnvisie waar je mee vooruit kunt.

Alleen wanneer nodig

Je hoeft niet iemand in dienst te nemen om je zaken op orde te krijgen. Met een tijdelijke creatieve aanvulling krijgt jouw team direct een nieuwe impuls.

Investeer in winst

Investeren in betere vormgeving zorgt voor een herkenbaar merk. En dit genereert een pull werking in de markt, waardoor je omzet zal stijgen.

Vliegende start

Meteen aan de slag, samen meters maken. Waar je met je team vastloopt vinden we nieuwe mogelijkheden om jouw ontwerpvraagstuk aan te pakken en op te lossen.

Lange termijn visie

In plaats van opgeslokt te worden door dagelijkse beslommeringen gaan we echt vooruit kijken. Om zo samen duurzame plannen te maken voor de lange termijn.

Misschien heb je nog vragen?

Mijn naam is Elke van Raamsdonk.

Wil je meer over mij weten? Lees meer over mij, kijk op mijn Linkedin profiel, of plan direct een kennismaking in.

LS_StudioKijk-s004xw2

Geen enkel project is hetzelfde. Daarom is het totaal afhankelijk van jouw designvraagstuk hoe veel tijd we nodig hebben. De volledige ontwikkeling van een product vanaf het eerste idee tot lancering in de markt is een lang proces. Dit kan wel 5 tot soms wel 25 maanden duren. Gemiddeld toch wel 6 tot 9 maanden.
Bij onze eerste kennismaking kunnen we samen inschatten hoelang je gebruik wilt maken van mijn input tijdens het proces. De investering is per kwartaal en kan telkens met een kwartaal verlengd worden.

De kosten zoals hierboven op de pagina vernoemd zijn per kwartaal, exclusief 21% BTW.
De betaling is in 3 termijnen. Vooraf betaal je 50%, daarna halverwege het traject 25% en aan het einde van het kwartaal de laatste 25%.

Je krijgt een hele nieuwe kijk op je eigen assortiment. De kracht van jouw bedrijf wordt zichtbaar. Ik help je om de groeipotentie van jouw merk helder te krijgen. Daarmee krijg je een checklist in handen waarmee je makkelijker lange termijn beslissingen kunt nemen.

Ik neem je mee in mijn denkwijze waarop jouw designvraagstuk opgelost zou kunnen worden. Tijdens mijn opleiding heb ik als geen ander geleerd “out of the box” te denken, ongeremd door bagage aan specifieke productkennis. Hierdoor zal ik je team verrassen met nieuwe ideeën. Op deze manier kunnen we samen de grenzen van het maakbare van jouw producten verkennen.

Tegelijkertijd ben ik een enorm nieuwsgierige autodidact en neem ik relevante productkennis snel in me op. Ik ben praktisch en georganiseerd, ook al ben ik vooral creatief. Hierdoor ontwerp ik producten waar je echt iets aan hebt, geen creatieve proefballonnetjes. Maar vormgeving die voldoet aan jouw pakket van eisen, de laatste ontwikkelingen op het gebeid van interieurtrends en de mogelijkheden van jullie productie.

Dit zorgt voor producten die uniek zijn in de markt die de concurrentie doen verbleken en je doelgroep positief zullen verrassen. Doorgevoerd in de vormgeving van je merk krijg je een assortiment met een eigen signatuur, dat door je klanten direct herkent wordt. Met aantrekkelijk design ontwikkel je een pull-functie, waardoor je marktaandeel zal stijgen en je omzet groeit.

Ik ben op allerlei manieren bereikbaar.
Wil je snel een vraag stellen, gebruik dan het mailformulier op mijn site, of mail direct naar mail@elkewebsite.nl
Je kunt via deze link ook een afspraak inplannen om te overleggen. Of klim in de telefoon en bel me op 06- 505 67 440
Tot zo!

Neem nu contact op

Productvormgeving met karakter

Kun jij ook niet langer wachten?

Plan nu direct een afspraak in!